Astăzi, temperaturile au rămas ridicate în sudul extrem al țării, unde maximele au atins 36-37°. Din fericire, am avut parte – și vom mai avea – de averse și descărcări electrice.
Duminică, ploile vor începe încă de dimineață în Maramureș, cu extindere spre Transilvania, apoi și spre nordul Olteniei și al Munteniei, până aproape de București. Averse se pot semnala, însă, și în restul țării, dar pe spații reduse.
Maximele mai trec de 30° doar în Banat și Oltenia. În celelalte regiuni, vremea se răcorește și canicula ia o pauză.
Citește și: Cele mai scăzute temperaturi din Europa. Legătura dintre vortexul arctic și răcirea bruscă a vremii
Citește și: Cele mai mari viteze ale vântului măsurate pe pământ. Recordul a fost omologat abia după 14 ani
Citește și: Povestea inundațiilor catastrofale din 1991. Peste 70 de suflete, ucise de o viitură înaltă de 7 metri
Un ciclon, la nord de România
Luni, un ciclon va trece la nord de România. Frontul său atmosferic va aduce ploi la început în Maramureș și Transilvania, apoi și în Moldova. După miezul nopții, averse și descărcări electrice se pot produce și în sud-est.
Temperaturile cresc. În Banat, Oltenia și Muntenia se pot atinge 34-35°, dar în restul țării se vor situa, în general, sub 30°.
Răcire semnificativă în est
Marți vom avea o răcire în jumătatea de est, unde maximele nu vor mai trece de 20-22°! Tot în aceste zone sunt posibile averse și descărcări electrice. Dar Banatul Oltenia și estul Munteniei se vor “încinge” din nou, până spre 35°.
Citește și: Povestea ciclonului din ‘46 care a spulberat Capitala cu rafale de 100 de km/h. Scene tragice, descoperiri macabre
Urmărim împreună evoluția vremii în timp real pe situl METEOMANIA!